Tarator (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarator (4 Kişilik)MALZEMELER 3 dilim bayat ekmek 10 adet ceviz içi 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı üzüm sirkesi 1 diş sarmısak 1/2 çay bardağı su 1/2 çay bardağı limon suyu tuz karabiber kırmızı biberHAZIRLANIŞI Bayat ekmek dilimlerinin içlerini avucunuzun içi ile iyice ufalayın Su ilave ederek koyu bulamaç haline getirin Ceviz içlerinin kabuklarını ayıkladıktan sonra iyice dövün![]() Bulamaç haline gelmiş ekmek içlerine dövülmüş cevizleri zeytinyağını sirkeyi dövülmüş sarmısağı tuz karabiber ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın Bir kenera koyup 10 dakika dinlendirin![]() Soğuk (oda sıcaklığında) olarak servis yapınız ![]() Bu sos midye tava ile çok güzel giden Marmara ve Ege mutfaklarına has Akdeniz?in özelliklerini taşıyan bir sostur Kalamar tava ile de servis yapabilirsiniz Servis yaparken buzdolabından çıkmış gibi olmamasına dikkat etmelisiniz
|
|
|
|