Kumato Granita Kokteyl |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kumato Granita Kokteyl Malzemeler700 g Kumato® Domatesi 120 ml şerbet tarifi aşağıda3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu 6-8 taze nane yaprağı 2 yemek kaşığı votka Servis için: 2 büyük limon dilimlenmiş isteğe bağlıServis için: 6-10 büyük nane yaprağı isteğe bağlıHazırlanışı Kumato® Domateslerinin altına “x” şeklinde birer kesik atın ve kaynar suyun içine atıp 30 saniye bekletin Süzün Domatesleri soğuk sudan geçirip yeniden süzün Kabuklarını soyun Domatesleri kabaca doğrayıp büyük bir mutfak robotu kasesine alın 2-3 dakika domatesler pürüzsüz bir püre haline gelene kadar robotta kıyın Kalan malzemeleri ekleyin ve nane yaprakları kıyılana kadar birkaç kez robotu çalıştırın Naneyi püre haline getirmeyin Tadına bakıp isteğinize göre daha fazla şerbet nane veya votka ekleyin Karışımı donmaya dayanıklı bir kaba dökün Karışımı buzluğa koyun karışım 6-8 saatte sertleşmeye başlayana kadar birkaç saatte bir karıştırın Granita yarı katı bir hale geldiğinde bir dondurma kaşığıyla toplar yapıp küçük shot bardaklarında küçük kadehlerde veya küçük kaselerde servis edin İsterseniz bardakların kenarlarına taze limon dilimleri ve nane yaprakları koyabilirsiniz![]() Şerbet 1 su bardağı şekeri ve 1 su bardağı suyu orta boy bir tencereye alın Karışımı çok kısık ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın Tencerenin kenarlarını ıslak bir fırçayla silerek yapışmış şeker tanelerini alın Ateşi çok açmadan şerbeti kaynama noktasına getirin tencerenin kapağını kapatıp 2-3 dakika kısık ateşte kaynatın Soğumaya bırakın Şerbet yapacak vaktiniz yoksa bu malzeme yerine bal kullanabilirsiniz![]() İpuçları ve Servis Önerileri Nane granitaya daha şekerli bir tat verecektir Daha baharatlı bir aroma için fesleğen kullanmayı deneyin Tatlı-acı aromalı bir granita yapmak isterseniz birkaç damla Acısso veya biber sosu ekleyin Karışımı dondurma makinesine döküp sorbenin dondurulmasına yönelik talimatları takip ederek granita yapabilirsiniz Bu sorbe benzeri serinletici granitayı aperatif damak temizleyici olarak veya ekşimtırak limonlu tartla birlikte benzersiz bir tatlı olarak servis edebilirsiniz
|
|
|
|