Karidesli Tayland Pilavı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Tayland Pilavı TarifiKaridesli Tayland Pilavı tarifi Karidesli Tayland Pilavı nasıl yapılır Karidesli Tayland Pilavı yapılışı resimli Karidesli Tayland Pilavı malzemeleri 2 su bardağı jasmine pirinç 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 2 su bardağı su 2 diş iri sarımsak incecik kıyılmış200 gr dondurulmuş ayıklanmış karides (çözülmüş) 1 havuç küçük boy haşlanmış küçük küpler halinde doğranmış2 yumurta tuz 4 sap taze soğan (ince körpe) ince ince doğranmış1 adet kırmızı dolmalık biber küçük küpler şeklinde doğranmış 2 adet yeşil sivri biber ince ince doğranmış1 adet kırmızı sivri biber ince ince doğranmış Karidesli Tayland Pilavı yapılışı: Pirinci süzgeç içinde akan suyla iyice yıkayın ılık suya biraz tuz ekleyip 20-30 dakika bekletin su ve tuz eklediğiniz tencerede normal pilav gibi piştikten sonra soğumaya bırakın![]() Yumurtaları biraz tuzla çırpın tercihen yapışmaz yüzeyli wok veya geniş bir tava içinde iyice kızdırdığınız bir kaşık yağ ile ince bir omlet halinde pişirin bir kesme tahtasına alın soğutun ince ince kıyın Kalan yağı tavaya dökün iyice kızdırın soğanı biberleri sarımsağı bir dakika kadar karıştırarak kavurun Karidesleri ekleyin 2 dakika kadar karıştırarak pişirin Pirinci havucu ve kıyılmış omleti ekleyin biraz tuz ilave edin tüm malzemelerle birlikte 2 dakika kadar sürekli karıştırarak kızartın işte servise hazır!Arzunuza göre toz ya da pul kırmızıbiber kıyılmış maydanoz dereotu ilave edebilirsiniz Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|