Volovon Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Volovon Tarifi(Resimli Anlatım)MALZEMELER -20 adet kare milföy hamuru -4 ad kabak -4 ad havuç-4 ad bonfile tavuk (250 gr)-1 çb sıvıyağ isteğe göre baharatlar(kekik kırmızı pul biber ve tarhunotu)-1 yk salça 1ad soğan 1/2 demet maydanozBEŞAMEL SOS İÇİN: -2 sb süt -4 yk un -3 yk tereyağ -1 sb kaşar peyniri -1 çk muskat rendesi -1 çk tuz HAZIRLANIŞI -Öncelikle sebzeler jülyen doğranır soğanla beraber sıvıyağda sotelenir![]() -tavukları baharatlarla harmanlayın ve sıvıyağda pişirin ![]() -pişmeye yakın salçasını ve tuzunu ilave edin soğumaya bırakın soğuyunca sotelenmiş sebzelerle beraber harmanlayın ve ince kıyılmış maydanoz ilave edin![]() - 10 adet Milföy hamurunun ortalarını yuvarlak kalıpla çıkartın ![]() -Beşamel sos için öncelikle tereyağ eritilir ve içine un ilave edilerek unun rengi hafiff sarıya dönene kadar kavrulur içine süt yavaş yavaş ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılır Tuz muskat rendes ieklenerek karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır Sos karıştırılmadığında fokurduyorsa pişmiş demektir![]() -Sos soğumadan içine kaşar peyniri rendesi eklenir -içi çıkartılmış milföyler kare milföy hamurunun üzerine konulup kenarlarına yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmış fırına konulur ve hafif kızarınca fırından çıkartılır pişerken fazla kabarmasın diye ortalarına çatalla delik açılır ve hafif kızarınca fırından alınır![]() -İçlerine hazırlanmış sebzeli harç konulup üzerine de hazırladığımız beşamel sostan 1 kaşık onun üzerine de önceden kalıpla çıkardığımız yuvarlak kapaklar konur üzerine yumurtası sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında milföyler kızara kadar pişirilir ![]() -Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|