Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kepekli Pirinç Pilavı TarifiKepekli Pirinç Pilavı Tarifi Kepekli Pirinç Pilavı nasıl yapılır Kepekli Pirinç Pilavı yapılışı Resimli Kepekli Pirinç Pilavı malzemeleri 2 su bardağı kepekli pirinç 4 çorba kaşığı tereyağı Deniz tuzu veya kaya tuzu Kepekli Pirinç Pilavı tarifi Pirinci ayıklayıp cam bir çanağa koyun ![]() Üzerine iki-üç parmak geçecek kadar ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve 1 saat bekletin ![]() Kalın tabanlı geniş bir tencerede 6 su bardağı suyu yağ ile birlikte kaynatın ![]() Pirinci süzün kaynar suya atın![]() Tuzuna bakın dilediğiniz kadar tuz serpin![]() Karıştırıp kapağını kapatın ![]() Harlı ateşte bir taşım kaynatın ![]() Hemen ateşi kısın suyunu çekinceye kadar pişirin![]() Pirinç suyunu çektiğinde tencereden hafif çıtır çıtır bir ses gelecek ve pirincin üzeri göz göz açılmış olacak![]() Kapağını hafif aralık bırakarak yarım saat dinlendirin ![]() Tahta kaşıkla dıştan içe doğru bir kez dikkatlice karıştırın ![]() Sıcak servis yapın Afiyet olsun![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|