![]() |
Makarna Kaç Dakikada Pişer ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna Kaç Dakikada Pişer ?Makarna kaç dakikada pişer ? - Makarna ne kadar sürede haşlanır? Makarna Haşlarken Yapışmaması ve Taşmaması için ne yapılmalıdır? Makarna haşlarken başında beklemezseniz genelde suyunu taşırırsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makarna Pişirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz? # Çubuk makarnanızı tencereye sığdırmak için ille de bölmeniz gerekmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() # Makarna haşlarken yaşanan önemli bir sıkıntı da haşlama suyunun taşmasıdır ![]() ![]() ![]() # Makarnanın haşlama suyuna yarım çay bardağı süt koyup lezzetini artırabilirsiniz ![]() # Makarnanın tadını yoğunlaştırmak istiyorsanız; yağlı soslar yerine sebzeli ![]() ![]() ![]() # Sade makarna buzdolabında ![]() ![]() ![]() ![]() # Hazırlayacağınız makarna soslarını makarna haşlanırken pişirip ![]() ![]() ![]() # Makarnanızın lezzetini artırmak istiyorsanız; haşlama suyuna bir iki baş soğan ![]() ![]() ![]() ![]() # Özene bezene hazırladığınız makarna sosunu ısıtırken zorlanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() # Makarnayı daima içinde kaynar bol su bulunan büyük boy bir tencerede haşlayın ![]() ![]() ![]() # Makarnanın haşlama suyuna kaynamadan tuz atmayınız ![]() ![]() ![]() # Makarna haşlanırken tencerenin kapağını kapatmayınız ![]() ![]() # Makarna haşlanıp süzüldükten sonra vitamin ve lezzetinin kaybolmaması için soğuk sudan geçirmeyiniz ![]() ![]() # Haşlama suyunuz kaynayıp makarnanızı attıktan sonra makarnaları tahta bir kaşıkla muhakkak 1 kez karıştırınız ![]() # Makarnanın ideal pişirme süresi paketlerin üzerinde yazmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() # Soslu bir makarna yapıyorsanız ![]() ![]() ![]() # Makarnayı pişirirken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() # Makarnayı süzmek için küçük delikli ve ayaklı bir süzgeç daha iyi olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() # Makarnayı süzmeden önce pişme suyundan bir bardak kenara ayırmak faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() # Makarnanız için kısa sürede pişmesi gereken bir sos yapmak isterseniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() # Makarnayı süzdükten sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() # Makarnanız haşlanmaya yaklaştığında; lavabonuzun içinde süzgeciniz hazır bulunsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|