Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ganaj, resimli, tarifiganaj, yapılışı

Ganaj Tarifi-Ganaj Yapılışı (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ganaj Tarifi-Ganaj Yapılışı (Resimli)

Ganaj Nasıl Yapılır?-Ganaj Tarifi-Ganaj Yapılışı

Malzemeler: ( 2 kap ganaj için)

* 340 gr kuvertür çikolata (ben özel eritmelik düğme çikolatalarımdan kullandım)
* 230 gr süt kreması

(38 ve 28 cm lik iki kalp pastamı kaplamak için ben malzemelerin 2 katını aldım)

Hazırlanışı:

1 Bir sos tenceresinde krema kaynama noktasına gelinceye kadar iyice ısıtılır Fakat dikkat edin krema kaynamasın

2 Çikolatalarınızı cam bir kase içine alın Daha sonra sıcak kremayı çikolataların üzerine dökün Çikolataların tüm yüzeyi krema ile kaplanmasını sağlanır Bu şekilde 5 - 10 dakika bekletin Daha sonra çırpma teli ile çikolata koyu ve parlak bir kıvama gelinceye kadar karıştırın Bu şekilde oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin

3 Orjınal tarifte koyulaştırmak için kremayı el mixeri ile bir kaç dakika çırpın ve 12 saat sonra kullanın diyordu Ben oda sıcaklığına gelen ganajı önce buzdolabında iyice soğuttum sertleşen kremayı önce parmaklayıp sonra tadına baktım daha sonra tarifteki gibi mixerla çırptım Bu gördüğünüz kıvam ortaya çıktı ve pastamın üzerini çok güzel kapladım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com