![]() |
Semsek (Şanlıurfa Yöresi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Semsek (Şanlıurfa Yöresi)Semsek Malzemeler: 750 g az yagli kuzu kiyma (veya az yagli dana kiyma) 4 adet iri sogan 1/2 dmt maydanoz 1 t ![]() ![]() 1 c ![]() ![]() 1 c ![]() ![]() 1/2 c ![]() ![]() Biraz tuz Hamuru İcin: 1 kg un 2 adet yumurta 1 c ![]() ![]() 1 fincan sivi yag Yapilisi: Hamuru icin gerekli malzemeleri derin bir kaba aktarin ![]() ![]() ![]() Eti teflon bir tavaya alin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurdan ![]() ![]() ![]() Açtiginizin hamurun yarisina kavurdugunuz kiymadan fotograftaki gibi yerlestirin ![]() ![]() ![]() Hamurun altta kalan uzun kismini ust tarafina dogru parmaginizla kivirip bastirarak kenarlarini kapatin ve sekil verin ![]() ![]() Tavaya iki parmak derinliginde olacak sekilde yag alin ve kizdirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|