Gondoş Dolması Tarifi (Yarmalı Mısır Dolma Yemeği ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gondoş Dolması Tarifi (Yarmalı Mısır Dolma Yemeği )Gondoş Dolması Tarifi (Yarmalı Mısır Dolma)yemeği Malzemeler 750gr yağsız kuşbası et 1 kg yarma 7-8 adet soğan 2 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı kuyruk yağı Bir miktar sıvıyağ 4 demet karalahana Yapılışı Yapılışı: Et incecik doğranır ve pişirilmeye başlanırsoğanlar kare kare doğranır Et suyunu çektikten sonra soğanlar üzerine ilave edilerek pişirilirsalça ve biber salçası ilave edilir Sonra bulgur eklenir ve 30 dakika kadar ağır ağır pişirilir![]() Hazırlanan iç bir müddet soğutulurhaşlanmış lahanaya iç olacak şekilde sarılır ![]() Sarılan dolmalar güvece yerleştirilerek üzerine 2 bardak su ilave edilir ve bir saat civarında pişirilir Ateşten almaya yakın üzerine parlaklık vermesi için biraz sıvı yağ gezdirilir![]() Daha sonra sevis edilerek afiyetle yenir
|
|
|
|