Sahanda Pirzola Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sahanda Pirzola TarifiMALZEMELER 8 Adet Kuzu Pirzola 3 Adet Orta Boy Domates 4 Adet Çarliston Biber 4 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Tereyağı Veya Margarin 1 Adet Soğan 1 Tatlı Kaşığı Salça Tuz KarabiberHAZIRLANIŞI Pirzolaların iki tarafını tuz ve karabiberle ovalım Yağı tavaya alarak eritelim Pirzolaları altlı üstlü kızartarak tavadan alıp bekletelim Soğanı ve sarmısakları küçük küçük doğrayalım![]() Pirzolaları kızarttığımız tavada soğanı ve sarmısakları hafifçe pembeleştirelim Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp küçük küçük doğrayarak tavaya ilave edelim![]() 2 dakika daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş domatesleri fındık iriliğinde doğrayarak tavaya alalım Salçayı da ilave edelim Domatesler yumuşadıktan sonra pirzolaları tavaya aktaralım Tavanın kapağını örterek 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayana dek pişirelim Pirzolalar iyice yumuşadığında kızarmış patates ve pilav eşliğinde servis yapalım
|
|
|
|