![]() |
Bodmin Moor İngiltere |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bodmin Moor İngiltereBodmin Moor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 414 metre yüksekliğiyle biraz daha yüksek olmasına karşın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hâlâ bölgenin içinde kalmak üzere ama biraz daha uzakta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzaktan bakıldığında bu bölge çok sık ağaçlarla kaplıymış gibi görünür ![]() ![]() ![]() Buradaki taş daireleri Wiltshire'dakilerle aynı görkeme sahip değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çoğu dairede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dairelerin çapları Altarnum Dokuz Taş Dairesi'nde 13 metreden Louden Hill Dairesi'nde 45 metreye kadar çıkmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Christopher Tilley ![]() ![]() “Bunların belli şeyler öğrenilecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dairelerin bazıları çapı belirlenmiş ve düzgün bir çevresi bulunan "gerçek daire"dir ama diğerleri düzensizdir ![]() ![]() ![]() BODMİN MOOR ŞEKİLLERİ Bir sonraki adım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğru koordinatlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başlangıçta inceleme için sadece taş dairelerini kullanmayı düşündüm ama sonra gözlem için kullanılmış olan Tor'lardan bazılarını da eklemeye karar verdim; arazinin hemen sınırındaki Castlewich ve Çastilly gibi ![]() ![]() “Leaze dairesi ![]() ![]() ![]() Ayrıca Trethwvy Quoit ve bir toprak seti içinde üçgen şeklinde dizilmiş 50'den fazla taşın da bulunduğu Arthur's Hall'daki yeryüzü şekillerini de ekledim ![]() ![]() ![]() ![]() Ondokuzuncu yüzyılda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1- Stripple Taşları - Garrow Tor - Fernacre Diaresi- Rough Tor 2- Stannon Dairesi - Fernacre Dairesi - Brown Willy 3- Trippet Taşları - Leaze Dairesi - Rough Tor Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|