Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cavabı, hünkarın, yerinde, zarif

Hünkarın Zarif Ama Yerinde Cavabı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hünkarın Zarif Ama Yerinde Cavabı

Cihan Padişahı Yavuz Sultan Selim Han'ın Zarif Zaferi

Yavuz Sultan Selim Han döneminde İran hükümdarı Şah İsmail kıymetli mücevherler ile dolu bir hediye sandığı gönderiyor HünkaraSandık açılır içinden çeşit çeşit değerli taşlarkıymetli atlaskadife kumaşlar çıkarFakat sandık açılır açılmaz etrafa kötü bir koku yayılır
Önce hiç kimse bir anlam veremeznadide mücevherler ile dolu sandıktaki bu fena kokuyaSonra mesele anlaşılır;sandığın dibinde insan pisliği doldurulmuşturYani aklı sıra Şah İsmail cihan padişahına hakaret ediyordu!
Yavuz emir verir-herkes düşünsün bu densizliğe karşı Osamanlıya yakışır bir cevap vermeliyiz-Ve yine çözümü kendisi bulurAynı şekilde değerli mücevherle dolu bir sandık hazırlanırsandığın içine gül kokulu lokum koyulurLokumun altında bir satırlık bir not bırakılırHediye sandığı Şah İsmaile gönderilir ve huzuruna çıkarılırSandık açılır açılmaz etrafa gül kokusu yayılırMücevher gibi hediyeler teslim edildikten sonra Şah'a elçi tarafından gül kokulu lokum takdim edilirŞah bütün bu olup bitenlere bir anlam veremezOsmanlı elçisi Şah'ın şaşkınlığını gidermek için lokum kutusunun altına iliştirilmiş notu uzatırNotu okuyan Şah'ın yüzünde bu sefer şaşkınlığın yerine büyük bir utanç belirir

"İsmail herkes yediğinden ikram eder"

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/misafir/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshotjpg[/IMG]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com