Bezeli Elmalı Muhallebi Tarifi - Bezeli Elmalı Muhallebi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezeli Elmalı Muhallebi Tarifi - Bezeli Elmalı Muhallebi YapılışıBezeli Elmalı Muhallebi Tarifi - Bezeli Elmalı Muhallebi Yapılışı - Bezeli Elmalı Muhallebi Nasıl Yapılır? Malzemeler: 6 adet elma 6 yemek kasigi toz seker 1 cay kasigi tarcin 1 lt sut 1 cay kasigi un 1 cay kasigi pirinc unu 1 5 cay bardagi seker2 yumurta sarisi 1 paket vanilya 2 yumurta aki 1 cay bardagi seker (ekstra) Yapılışı: Elmalar kup kup kesilir Bir teflon tavada sekerle birlikta pisirilir icine tarcin ilave edilipkaristirilir Atese dayanikli bir borcama konur Sut seker pirinc unu un yumurta sarilari ve vanilya muhallebi kivaminagelinceye kadar pisirilir Muhallebi borcamdaki elmalarin uzerine dokulur (15 dakika sogumasi icin bekleyiniz) Yumurta aklarini ve sekeri beze kivamina gelene dek mikserde cirpiniz Beze kivamina gelen yumurtali sekerli karisimi muhallebinin uzerine dokun ve onceden isitilmis firinda 20-25 dakika pisirin |
|
|
|