Kalbura Bastı Tarifi - Kalbura Bastı Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalbura Bastı Tarifi - Kalbura Bastı YapılışıKalbura Bastı Tarifi - Kalbura Bastı Yapılışı - Kalbura Bastı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 adet yumurta 1 cay bardagi yogurt 1 5 cay bardagi sivicay1 Paket Kabartmatozu 1 Paket Vanilyali seker 4 yemek kasigi Irmik -yeterince un 250 gramm Ceviz ici Serbeti icin:3 su bardagi seker 3 5 su bardagi suyarim limon Yapılışı: Bir genis kasenin icine yumurtayi yogurtu siviyagi kabartmatozunu Vanilyal i sekeri ve irmigi koyduktan sonra iyi bir sekilde yugrulur sonra yeterince un ilave ederek yumusak bir hamur yogrulur![]() Alti süslü bir süzgec alarak ceviz büyüklügünde aldigimiz hamuru süzgecin tersini cevirerek;alt tarafina koyip bastiriyoruz ![]() süzgecin üstüne olan hamurun icine biraz ceviz koyulur ve üste dogru kenarlari bilestirilir Bunu bütün hamurla yaptiktan sonra hepsini derin bir tepsiye koyarak 180°c da firinda pembelesinciye kadar pisirilir![]() O arada serbet hazirlanir (limon su sekeri eritirkten sonra ilave edilir) Ikiside iliyinca (firindan cikan tatli ve serbeti) serbet tatlinin üstüne dökülür ve birkac saat tatli serbeti cekene kadar dinlenmeye birakilir![]()
|
|
|
|