Browni Tart Tarifi - Browni Tart Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Browni Tart Tarifi - Browni Tart YapılışıBrowni Tart Tarifi - Browni Tart Yapılışı - Browni Tart Nasıl Yapılır? MALZEMELER: * 1 cup (110 gr) iri kıyılmış ceviz * 200 gr tereyağı (180 gr kullandım) * 85 gr bitter çikolata (80 gr’lık Ülker Gusti kullandım) * 1 + 1/4 cup (250 gr) şeker * 45 gr kakao * 3 iri yumurta * 1 pkt vanilya * 85 gr krem peynir (light olanlardan kullanmayın) * 1/2 cup (70 gr) un * 1/4 tsp (çay kaşığı) tuz Ganaj İçin: * 1/3 cup krema * 55 gr bitter çikolata (kuvertür kullandım) YAPILIŞI: 1 Fırını 170 dereceye ayarlayın ve cevizleri fırına koyun Hamuru hazırlarken cevizler kavrulsun![]() 2 Tereyağını küçük bir tencerede ısıtın ve ocaktan alarak içine çikolatayı kırın karıştırarak erimesini sağlayın![]() 3 Karışımı karıştırma kabına alın şekeri ve kakaoyu ekleyerek mikserin en düşük ayarında 2-3 dakika çırpın![]() 4 Yumurtaları teker teker ekleyin ve sürekli karıştırın Yumurtalarda eklendikten sonra mikserin en yüksek ayarında 7-8 dakika boyunca çırpmanız gerekir![]() 5 Vanilya krem peynir ekleyip tekrar çırpın Unu ve tuzu ekleyerek son kez çırpın![]() 6 Cevizleri fırından alın ve karışıma ekleyerek kaşıkla karıştırın Bu arada fırının ısısını 150 dereceye düşürün![]() 7 23 cm çapındaki tart kalıbının ya da kelepçeli bir kalıbın dibine uygun büyüklükte yağlı kağıt serin Yağlayın Hamuru içine boşaltıp 30-35 dk pişirin Süre fırından fırına değişir 20 dakikadan sonra sürekli kontrol edin![]() 8 Pişen tartı fırından alın 5 dakika sıcaklığını atsın![]() 9 Bu arada kremayı küçük bir tavada eritin ama asla kaynatmayın Ocaktan alıp çikolatayı ekleyin Sürekli karıştırarak çikolatayı eritin![]() 10 Tartı kalıptan ve yağlı kağıttan çıkartın üstü fazla kuruduysa ters tarafını kullanın![]() 11 Krema sıkma pompasının ucuyla tart üzerinde delikler açın Pompanın ucu tarta batırdığınızda dibe kadar ulaşmalıdır![]() 12 Hazırladığınız ganajı deliklere doldurun İçine çeken yerleri tekrar doldurun![]() 13 Tartı soğumaya bırakın ve üzerini iyice steç filmle kapatarak buzdolabına kaldırın Mutlaka bir gün dinlendirin Servisten yarım saat önce oda sıcaklığına alın
|
|
|
|