![]() |
Sütlü İrmik Helvası Sütlü İrmik Helvası Tarifi - Sütlü İrmik Helvası Yapılışı (Resim) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü İrmik Helvası Sütlü İrmik Helvası Tarifi - Sütlü İrmik Helvası Yapılışı (Resim)Sütlü İrmik Helvası Sütlü İrmik Helvası Tarifi - Sütlü İrmik Helvası Yapılışı Malzemeler: 250 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 70 gr ![]() ![]() ![]() 500 gr ![]() 500 ml kaynar süt 2 ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Derin bir tavada tereyağını kızdırıp fıstıkları hafifçe pembeleşene kadar kavurun ![]() ![]() Fıstıklar pembeleşince irmiği ilave ederek irmik yağı çekip rengi koyulaşmaya başlayana kadar yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin ![]() Başka bir kapta kaynattığınız sütü azar azar ilave edin ve irmik şişip sütü çekene kadar tekrar kavurun ![]() ![]() ![]() Ayrı bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın ve kaynar halde tavadaki karışıma ekleyin ![]() ![]() Üzerine hindistan cevizi ![]() ![]() ![]() İrmik helvası tereyağlı olduğu için soğuduğunda ya da buzdolabında kurumuş ve kıvamı bozulmuş gibi görünebilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|