Sarma Kadayıf Tarifi(Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarma Kadayıf Tarifi(Resimli)![]() MALZEMELER • 1 kg çiğ kadayıf • 1 kg dövülmüş fıdık içi • 1 çorba kaşığı pekmez • 600 gr margarin Şerbeti için; • 6 su bardağı su • 3 kg şeker HAZIRLANIŞI Şerbetini hazırlayın Kadayıf için 100 gr margarini ve pekmezi karıştırıp fırın tepsisinin dibine sürün Çiğ kadayıfı tezgaha yayın ve içine fıstık içi serpip burarak sarın Rulo yapılmış kadayıfları dip dibe tepsiye Üzerine kalan margarini dökün Önceden ısıtılmış fırında ters düz ederek pişirin Sıcak şerbeti üzerine dökün Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın Afiyet olsun![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|