Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurma, irmikli, tarifi, yapılışı

İrmikli Dondurma Tarifi - İrmikli Dondurma Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Dondurma Tarifi - İrmikli Dondurma Yapılışı





İrmikli Dondurma Tarifi - İrmikli Dondurma Yapılışı - İrmikli Dondurma Nasıl Yapılır?

MALZEMELER
2 su bardağı irmik
125 gr margarin
2 su bardağı toz şeker
1 kutu hazır dondurma (500 gr)

HAZIRLANIŞI
Dondurmayı da mikserde çırpıp buzdolabında bekletin

Tencerede margarini eritin 2 su bardağı irmiği ekleyip kısık ateşte karıştırarak kavurun 2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sıcak su ekleyip bir iki taşım kaynatın Helvanın suyu çekip koyulaşınca 5 dakika tahta kaşıkla karıştırın Ocağın altını kapatın

Çukur bir cam kaseye streç film yayın Ilınmış helvayı kasenin ortası çukur kalacak biçimde yerleştirin Boş kalan kısma dondurmayı koyup beklemeden servis tabağına ters çevirin Çikolatalı sosla süsleyip servis yapın

SOSUN TARİFİ
Sosu için; tencereye süt kakao ve toz şekeri koyup bir taşım kaynatın Küçük bir kaba mısır nişastasını koyup sütten 2 yemek kaşığı ekleyip karıştırın Sütlü nişastayı karışıma dökün Muhallebi kıvamı alana dek pişirin Hazırladığınız sosu miksere koyup çırparak soğutun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.