Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alevler, sarı, tarifi, yapılışı

Sarı Alevler Tarifi - Sarı Alevler Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarı Alevler Tarifi - Sarı Alevler Yapılışı





Sarı Alevler Tarifi - Sarı Alevler Yapılışı - Sarı Alevler Nasıl Yapılır?

Malzemeler :

Pastası için:


12 yemek kaşığı (180 gr) tuzsuz tereyağ ya da margarin
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su

Mereng için:


5 adet yumurtanın akı
1 + ¾ su bardağı (300 gr) toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1/3 su bardağı (60 gr) ince dövülmüş badem
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi


Hazırlanışı:

Kremayı hazırlamak için orta boy bir kasede margarin ya da tereyağı tahta bir kaşıkla köpük köpük olana kadar çırpın

Buzdolabına kaldırıp kullanana kadar soğutun Başka bir kasede yumurta sarılarını çırpıp kenara bırakın Şekeri ve suyu bir tencereye koyup ağır ateşte sürekli karıştırarak eritin Ateşi yükseltip şurubu 3-4 dakika kaynatın

Tencereyi ocaktan alıp sıcak şurubu çırpılmış yumurta sarılarına azar azar sürekli çırparak yedirin Kaseyi soğuk suya oturtup karışım sertleşip soğuyana kadar çırpmaya devam edin Margarini dolaptan alıp küçük parçalar halinde kesip karışıma yedirerek çırpın Kaseni ağzını kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın

Fırını orta derecede ısıtın 2 fırın tepsisini alüminyum kağıtla kaplayın Merengi hazırlamak için büyük bir kasede yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın 5 tatlı kaşığı şeker ve kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha karışım iyice kar haline gelip sert kuleler oluşana kadar çırpın Kalan şekeri ve ince dövülmüş bademleri ekleyip karıştırın

Hazırladığınız merengi alüminyum kağıtla kapladığınız tepsilere eşit miktarlarda boşaltıp bir bıçakla üstlerini düzelterek 20 cm çapında ve 15 cm kalınlığında 2 daire elde edin

Merengleri fırında hafif kahverengileşene kadar pişirip ılınmaya bırakın Merenglerden birini servis tabağına alıp buzdolabından çıkardığınız kremanın 2/3�ünü üzerine sürün

Diğer merengi üzerine kapatın Kalan kremayı bir sıkma torbasına doldurup merengin üzerini ve kenarlarını süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.