Şeftali Tatlısı Tarifi ( Resimli Anlatım ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali Tatlısı Tarifi ( Resimli Anlatım )![]() Malzemeler 4 adet şeftali Her bir yarım şeftali için bir yemek kaşığı toz şeker 1 paket kremşanti+1 su bardağı süt 1 su bardağı su İnce ince kıyılmış fındık Yapılışı Şeftalileri soyup ortadan ikiye bölüyoruz Çekirdeklerini çıkartıp tencereye yerleştiriyoruz![]() ![]() Her yarım şeftalinin üzerine 1 çorba kaşığı şeker koyuyoruz ![]() Üzerine 1 bardak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz Şeftaliler yumuşayıp rengi iyice dönünceye kadar pişiriyoruz![]() ![]() Pişen şefalileri soğuyunca tencereden alıp üzerlerine fındık serpiştiriyoruz ![]() ![]() Daha sonra şeftalilerin ortasını 1 bardak sütle hazırladığımız kremşantiyle dolduruyoruz ![]() ![]() Son olarak yine üzerine fındık serpiyoruz Buzdolabında biraz bekledikten sonra soğuk servis yapıyoruz Afiyet olsun![]() |
|
|
|