Beyaz Şarap Sosunda Tavuk Tarifi - Beyaz Şarap Sosunda Tavuk Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyaz Şarap Sosunda Tavuk Tarifi - Beyaz Şarap Sosunda Tavuk YapılışıBeyaz Şarap Sosunda Tavuk Tarifi - Beyaz Şarap Sosunda Tavuk Yapılışı - Beyaz Şarap Sosunda Tavuk Nasıl Yapılır? Malzemeler : 4 adet 25 gramlık dana jambon 4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü 175 gr arpacık soğanı Sos için: 75 gr soğan 275 ml sek beyaz şarap 1 kokulu otlar buketi 1 tavuk suyu tableti 275 ml kaynar su 15 gr tereyağ 20 gr un Garnitür olarak: 125 gr brokoli 175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş) Yemeğin Tarifi : İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin Jambonları tavuklara sarıp bohçalar yapın Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun Uygun bir kaba alıp 200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber atın 35-40 dakika tavuklar pişinceye kadar fırınlayın![]() Bu arada sosu hazırlayın Soğanı doğrayıp kokulu otlar buketi ve şarapla beraber kaynatın 10 dakika sonra buketi çıkartın![]() Tavuk suyu tabletini suda eritin ![]() Tereyağını eritip unla karıştırın Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sonra da beyaz şarabı ilave edin Kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın![]() Sosu tavuğun üzerine döküp 10 dakika kadar fırında pişirin Bu arada garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın
|
|
|
|