Limon Ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk Tarifi / Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk Tarifi / YapılışıLimon ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk Tarifi - Limon ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk Yapılışı - Limon ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk Nasıl Yapılır? Malzemeler: * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 orta boy soğan ve birkaç arpacık soğan ince doğranmış* 10 tavuk pirzola kemiklerinden ayrılmış* 7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates doğranmış* 3 diş sarımsak * dörtte bir limon kabuğu rendesi * 1 su bardağı bulgur * yaklaşık 1 bardak kaynamış su veya tavuk suyu * yarım tatlı kaşığı tuz * 1 bardak donmuş veya konserve bezelye * 1 limon dilimlenmişHazırlanması: 1 Yağı ve tavukları tavaya alın Her iki tarafını da iyice pişirin Pişince tavukları tavadan bir tabağa alın Aynı tavadaki yağ ile soğanları kavurun Domates sarımsak ve limon kabuğunu tavaya ekleyin 2-3 dakika pişirin![]() 2 Tavukları tekrar tavaya alın Biraz daha pişirip bulgurları ekleyin Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesi sağlayın![]() 3 Çekince bezelyeleri ekleyin Limon dilimleri eşliğinde servis yapın![]()
|
|
|
|