![]() |
Harem Güveci Tarifi - Harem Güveci Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Harem Güveci Tarifi - Harem Güveci YapılışıHarem Güveci Tarifi - Harem Güveci Yapılışı - Harem Güveci Nasıl Yapılır? Malzemeler: • 1 kg dana kuşbaşı et • 1 adet soğan • 1 ![]() • 1 çay bardağı sıvıyağ (arpa şehriye için) • 3 adet sivri biber • 3 adet domates ( kabukları soyulmuş ) • 1 su bardağı arpa şehriye • Yeteri miktarda tuz ve karabiber Sos için: • 1 ![]() • 2 çorba kaşığı un • Yarım çay bardağı sıvıyağ • 1 adet yumurta • Çeyrek limon • 100 gram rendelenmiş kaşar Sosun Hazırlanışı: Tencereye yağı alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Tencereye eti ve soğanı ilave edip kısık ateşte et suyunu salıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlamış olduğunuz eti ve arpa şehriyeyi güzelce harmanladıktan sonra ufak sütlaç güveçlerine boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|