Sebzeli Dana Haşlama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Dana Haşlama TarifiMALZEMELER Yarım kg Kemikli Dana Eti 3 Kereviz 3 Patates 3 Havuç 1 Soğan 2 Diş Sarımsak 3 Pırasa Arpacık Soğanı Defne Yaprağı 1 Demet Maydanoz 2 Dilim Füme Jambon Tuz Tane Karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı temizleyin sarımsağı ince doğrayın Eti kalın tabanlı bir tencereye alıp soğan sarımsak maydanoz defne yapraği tuz biber ve üzerini örtecek kadar su ekleyerek kaynatın Kaynamaya başlayınca ateşi kısın Ara sıra suyunu kontrol edin ve üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın![]() Sebzeleri temizleyip iri dilimleyin Et pişince sebzeleri ilave ederek 40-45 dakika kadar birlikte kaynatın Et ve sebzeler yumuşayınca ateşten alın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|