Çiftlik Kebabı Tarifi - Çiftlik Kebabı Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik Kebabı Tarifi - Çiftlik Kebabı YapılışıÇiftlik Kebabı Tarifi - Çiftlik Kebabı Yapılışı - Çiftlik Kebabı Nasıl Yapılır? MALZEMELER: * 400 gr kuşbaşı tavuk bonfile * 2 iri patates * 1 soğan * 2-3 yeşil sivribiber * 1 iri havuç * 1 su bardağı taze yada dondurulmuş bezelye * 3-4 diş sarımsak * tuz karabiber kekik * 2 yemek kaşığı salça * 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı YAPILIŞI: 1 Tavuk kuşbaşıları yağsız tavaya alın ve yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin![]() 2 Sebzeleri yemeklik doğrayın salça ve baharatlarını ilave edip hepsini karıştırın![]() 3 Tavukları ve zeytinyağını ilave edin hafif karıştırın![]() 4 Fırın poşetini çok az unlayın İçine harcı koyup ağzını kapatın Bıçakla 2-3 minik delik açın![]() 5 Önceden ısınmış 220 dereceli fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın
|
|
|
|