Pırasalı Kış Türlüsü Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Kış Türlüsü TarifiMALZEMELER ½ Çorba Kaşığı Margarin ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ 150 gr Kıyma 1 Adet Soğan 1 Adet Havuç 1 Adet Kereviz 2 Adet Orta Boy Pırasa 1 Adet Patates ½ Çorba Kaşığı Salça 3 Diş Sarmısak Tuz HAZIRLANIŞI Tencereye margarini ve sıvı yağı alıp kızdıralım Kıymayı ve küçük küçük kesilmiş soğanı ilave edelim Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım![]() Havucun kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyalım ve küp şeklinde doğrayalım Küp şeklinde kestiğimiz kerevizlerle birlikte tencereye aktaralım Arada bir tahta kaşıkla çevirerek sebzelerin yumuşamasını sağlayalım![]() 3 dakika sonra 1 cm aralıklarla doğradığımız pırasaları ekleyelim Tencerenin kapağını örterek 3-4 dakika pişirelim Küp şeklinde kesilmiş patatesi sulandırdığımız salçayı dövülmüş sarmısakları ilave edelim Tuzunu ayarlayalım Bir taşım kaynatıp servis yapalım
|
|
|
|