Soğanlı Tart Tarifi (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Tart Tarifi (6 Kişilik)MALZEMELER Hamur Malzemesi: 150 gr Margarin 2 Yumurta 2 Su Bardağı Un 1 Çay Kaşığı Tuz İç Malzemesi: 3 Soğan 3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 250 gr Kıyılmış Mantar 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 2 Yumurta 5 Çorba Kaşığı Süt 1 Su Bardağı Krema 1/2 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi Fesleğen Karabiber TuzHAZIRLANIŞI Çukur bir kapta margarini bıçakla kıyın ![]() 2 yumurta 2 su bardağı un ve 1 çay bardağı tuzu ekleyerek tart hamuru hazırlayın Hamuru 30 dk buzdolabında dinlendirin![]() Soğanları piyazlık doğrayın Tavada 3 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın Soğan ve fıstıkları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun Kıyılmış mantar kuş üzümü tuz ve karabiberi ilave ederek biraz daha kavurun ve ocaktan indirin![]() Hazırladığınız hamuru dolaptan çıkarın Yağlanmış tart kalıbının dibine ve kenarlarına yayın Hava alması için üzerine bıçakla delik açın Isıtılmış fırında 15 dk pişirin![]() Tartı fırından çıkarıp üzerine hazırladığınız harcı yayın Yumurta süt krema ve kaşar peynirini karıştırıp harcın üzerine boşaltın Tekrar fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcakken dilimleyip servis yapın
|
|
|
|