Ankara Muhallebisi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankara Muhallebisi TarifiAnkara muhallebisi tarifi - Ankara muhallebisi yapılışı ![]() MALZEMELER 1lt süt 1 bardak şeker 5 kaşık un Vanilya 100gr margarin Yarım paket petibör bisküvi Çilek sos yada reçeli 1 paket kremşanti HAZIRLANIŞI Şeker ve unu karıştırıp sütü ekleyip pişirmeye başlayın pişmesine yakın vanilya ve yağı ekleyin öylece pişirin ![]() Petibör bisküvilerini rondodan geçirip tepsinin altına serin pişirdiğiniz muhallebiyi ilk önce kaşık kaşık bisküvilerin üzerine yayın tamamen üstü kapanınca gerisini dökebilirsiniz![]() İlk hepsini birden dökünce bisküviler topaklanıyor Soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine sürün![]() Biraz dinlendirip dolapta bekletin sonra büyük kareler halinde dilimleyin Spatula yardımı ile dilimi ikiye katlayın böylece kremşanti arada kalacak Üzerinede çilek sos yada çilek reçeli döküp servis yapabilirsinizAlıntı
|
|
|
|