![]() |
Taş Kadayıf Hamuru Tarifi - Taş Kadayıf Hamuru Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taş Kadayıf Hamuru Tarifi - Taş Kadayıf Hamuru YapılışıTaş Kadayıf Hamuru Tarifi - Taş Kadayıf Hamuru Yapılışı - Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır? Yassı kadayıf yöreden yöreye değişiklik göstermekle beraber ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bende tecrübelerime dayanarak bir tarif uyguladım ![]() ![]() ![]() Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 ![]() 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker ![]() şerbeti için 2 su bardağı su ![]() ![]() Bulamak için 1 yumurta ![]() ![]() Yapılışı Bütün hamur malzemeleri karıştırın ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup resimde gördüğünüz gibi ağzına bastırarak kapatınız ![]() ![]() Bir tane yumurtayı iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|