|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, betimleyici, biçimi, hakkında, nedirbetimleyici |
![]() |
Betimleyici Anlatım Biçimi Nedir?-Betimleyici Anlatım Biçimi Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Betimleyici Anlatım Biçimi Nedir?-Betimleyici Anlatım Biçimi HakkındaBetimleyici Anlatım Biçimi Nedir?-Betimleyici Anlatım Biçimi Hakkında Betimleme en yalın biçimiyle sözcüklerle resim çizme işidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazarın ![]() ![]() ![]() ![]() Betimleme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıntılar genelden özele ya da özelden genele doğru sıralanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuları Bakımından Betimleme Türleri İnsan betimlemesi Hayvan betimlemesi Eşya betimlemesi Manzara betimlemesi Olay betimlemesi Amaçları Bakımından Betimleme Türleri Açıklayıcı – teknik betimleme Sanatsal – izlenimsel betimleme Örnek: Gökyüzünün açık güneşli olduğu bir ilkbahar günüydü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örnek: Sarı yağmur incecik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örnek: Eski bir taş köprü geçildikten sonra fakir mahallelere giriliyor ve sefalet ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|