|  | Reşat Nuri Güntekin Sönmüş Yıldızlar Özeti |  | 
|  08-25-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Reşat Nuri Güntekin Sönmüş Yıldızlar ÖzetiReşat Nuri Güntekin Sönmüş Yıldızlar Özeti SÖNMÜS YILDIZLAR Misafir salonunda sizinle karsı karsıya geldiğim zaman ne kadar sasırdığımı hatırlarsınız  Aman ya Rabbi! Bu kadar ince ve derin seyler söyleyen sanatkâr  o kısa pantolonlu  sarısın çocuk muydu? Gözlerime inanamı-yordum  Siz de benim hayretime gülmeğe baslamıstınız  Artık eskisi gibi mahcup ve çekingen değildiniz  Tavırlarınıza emniyet  sözlerinize tatlı ve serbest bir nese gelmisti  Çok değismistiniz Kenan Bey… Yalnız o eski masum saffetiniz hâlâ baki idi  O günden sonra sizinle iki samimî dost olduk  Haliniz  bana öyle emniyet veriyordu ki  hayatımın en gizli gamlarını ve acılarını size söylemekten çekinmiyordum  Yazılarınızı daha büyük bir dikkatle takibe baslamıstım  Fakat onlarda bir zamandan beri garip bir değisme farkediyordum  Mahzun  tatlı hayalperestliğinizi yavas yavas kaybediyor; hırçın  acı bir muharrir oluyordunuz  Artık mukaddesata dil uzatmağa  güzel seylerle eğlenmeğe baslamıstınız  Artık hayat ile çarpısmaktan çekinmiyor  kaleminizi zalim bir kamçı gibi kullanıyor; zavallı insanları hakaretlere  istihzalara boğuyordunuz  Daha sonra neseli  alaycı bir muharrir oldunuz  Herkes  sizi takdir ediyordu  Fakat  ya Rabbi  ben  sizin eski hüzünlerinizi ne kadar tercih ediyordum  Maatteessüf  bu kadarla da kalmadınız Kenan Bey… Bir zaman geldi ki  o hakaretleri  istihzaları bile çok gördünüz  Zavallı insanların gözünüzde eğlenilmeğe  hırpalanmağa bile  değer bir kıymeti kalmamıstı  Niçin böyle oldu Kenan Bey? Niçin siirsiz  bedbin  bedbaht  müstehzi  gaddar bir hikayeci oldunuz? Niçin semanızdaki yıldızlar birer birer dökülüp söndüler? Bunu bana söylemeğe mecbursunuz; çünkü onlar  benim gamlı günlerimin  karanlık gecelerimin en derin tesellisiydi  Temiz  ince  yüksek ruhlu Hüseyin Kenan’ı öldüren bu müstehzi  gaddar adama karsı içimde sönmez bir kin var   | 
|   | 
|  | 
|  |