|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| arapsaçı, aydın, kavurması, yemekler, yöresinden |
Aydın Yöresinden Yemekler - Arapsaçı Kavurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aydın Yöresinden Yemekler - Arapsaçı KavurmasıArapsaçı Kavurması Malzemeler: - 1 bağ arapsaçı - 1 adet kuru soğan - 1 sap pırasa* - 1/2 çay bardağı zeytinyağı - 2-3 adet köy yumurtası - Deniz tuzu - Üstüne tercihe göre süzme yoğurt pul biber taze çekilmiş karabiber* Pırasa opsiyoneldir Yapılışı: 1 Arapsaçını temizleyip yıkayın soğan ve pırasayla birlikte ince ince kıyarak malzemenizi hazırlayın![]() 2 Zeytinyağı tavada ısıtın soğan ve pırasayı birlikte kavurun![]() 3 Arapsaçını ekleyin biraz tuz serperek karıştırın kapağını kapatın Ateşi de kısarak kendi buharıyla bir süre yumuşamasını bekleyin Arasıra tahta kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin 10-15 dk gibi bir sürede pişecektir Eğer arapsaçı çok taze değilse yumuşaması daha uzun sürebilir bu durumda 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın suyu çekene kadar pişmesini bekleyin 4 Tadına bakarak kontrol ettikten sonra piştiyse yumurtaları kırın Karıştırmak ya da benim sevdiğim gibi öylece bırakmak size kalmış![]() ![]() ![]() 5 Üzerinde (veya yanında) yoğurtla ve pul biber / karabiber serperek servis yapın![]() otların kralı! |
|
|
|