Tavuklu Karnıyarık Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Karnıyarık Tarifi![]() Malzemeler 4 Adet Orta Boy (Tombik) Patlıcan 3 Adet Tavuk But 1 Adet Domates 2-3 Adet Sivri Biber 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ Sıvı Yağ (Patlıcanları kızartmak için) Tuz Karabiber Kekik ve MaydanozYapılışı Öncelikle patlıcanları alaca şekilde (siyah-beyaz şerit olacak şekilde) soyun Yarım saat kadar acı suyu çıkması için tuzlu suda bekletin![]() Tavukların derilerini ve kemiklerini ayıklayın ve minik minik doğrayın![]() Bir tavaya sıvıyağı koyun ve orta ateşte patlıcanları kızartın patlıcanları peçete serdiğiniz bir tabağa alın ve yağının çıkması için biraz bekleyin![]() Teflon bir tavada tavukları sürekli karıştırarak kavurun (Tavuklar ilk önce su bırakacak daha sonra suyunu çekecektir Suyunu çektiği sırada zeytinyağ yada sıvı yağ ekleyerek turuncu bir hal alana kadar kavurun)Minik minik doğradığınız biberleri ve domatesleri tavuğa ekleyin ve 3-4 dk daha kavurun Tuz karabiber maydanoz ve kekik ekleyerek tatlandırın ve altını kapatın![]() Patlıcanların ortasını çukur olacak şekilde açın ve hazırladığınız harcı çukurlara pay edin![]() Servis yapmadan önce 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın![]() NOTLAR; Patlıcanı kızartmak istemiyorsanız fırının ızgara bölümünde közleyebilir yada üzerine çok az sıvı yağ gezdirerek fırında pişirebilirsiniz veya kapaklı bir tavada çok az yağ ile çok kısık ateşte pişirebilirsiniz -Senin favorin nedir? derseniz tabiki kızartarak olanı onun için yukarda bana göre en güzel halini yazdım![]() Karnıyarık'ı but eti yerine göğüs eti ilede yapabilirsiniz yada yarı yarıya karışık kullanabilirsiniz Ben göğüs etini lezzetli bulmadığım için but kullanmayı tercih ediyorum![]() Yemeği fırına verirken yada çıkmasına yakın üzerine kaşar rendesi serpebilirsiniz çok lezzetli oluyor![]() Yemeği aynı aşamaları kullanarak klasik kıymalı karnıyarık olarakda pişirebilirsiniz Bunun için Sosyete Mantısı'nda kullandığım harcı denemenizi özellikle öneririm![]() Alıntıdır ![]()
|
|
|
|