Kara Lahana Yemeği Tarifi (Trabzon ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Lahana Yemeği Tarifi (Trabzon )Malzemesi: 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 adet büyük boy soğan 2 yemek kaşığı biber salçası 2 bağ karalahana ![]() Bir kase ince kıyılmış kavurma 3–4 yemek kaşığı bulgur 3–4 yemek kaşığı irmik 4 diş sarımsak Pul biber tuz Yapılışı: Öncelikle soğanları yağda kavuruyoruz Kavrulan soğanlara biber salçasını ve önceden yıkadığımız karalahanaları ince ince kıyıyor ve tencereye ilave ediyoruz![]() Bulguru ve kavurmayı da ekleyip pişirmeye devam ediyoruz Kapağını kapatıp beş dakika ateşte bırakıyor sonra üzerlerini geçecek kadar kaynar su ilave ediyor kısık ateşte pişiriyoruz![]() Pişmeden yarım saat kala sarımsağı irmiği pul biber ve tuzu de ekliyoruz
|
|
|
|