Hamsili Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım)Hamsili Ekmek Nasıl Yapılır? - Resimli Hamsili Ekmek Tarifi ![]() ![]() Malzemeler: Yarım kilo hamsi (kılçıkları ayıklanmış ve yıkanmış) 2 su bardağı mısır unu 300 gram pazı (ince doğranmış) 2 adet kuru soğan (ince doğranmış) Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su Tuz Hazırlanışı: Pazı soğan maydanoz ve hamsileri ince ince doğruyoruz ![]() Pazı ve soğanlarımızı tuz ilave ederek cam bir kasede yoğuruyoruz Hamsi hariç bütün malzemeleri ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz![]() Son olarak hamsileri ilave ediyoruz ve parçalamadan tekrar bir iki kez daha yoğuruyoruz ![]() ![]() Elde ettiğimiz hamuru yağladığımız cam fırın kabımıza elimizle bastırarak yerleştiriyoruz ![]() Fırına koymadan önce keserek dilimlere ayırıyoruz ![]() ![]() 180 derecede önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar yaklaşık 40-50 dakika kontrol ederek pişiriyoruz ![]() 20 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına alıyoruz Hamsili ekmeğinizi salatalık yada yeşil salata ile birlikte servis yapabilirsiniz![]() ![]() Alıntı |
|
|
|