Malzemeler: Uç kilo siyah kokulu üzüm bir su bardağı mısır unu tuz Az bir miktar buğday unu katılması iyi olur
Yapılışı:Üzümler ezilir şırası alınır Gerekirse üzümlerin posası az bir suda pişirilerek posada kalan öz de alnmış olur Bir kazana koyduğumuz ve kaynar hale getirdiğimiz üzüm suyuna un yavaş yavaş yedirilir gerekirse şeker ilave edilir Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Sahanlara taslara konup soguk olarak ikram edilir Bir kaç gün hatta daha fazla bekletmek daha makbuldur Küflenmeye başlamış olmak bekleme süresini belirler
Pepeçura pekmez için hazırlanan şımdan bir miktar ayrılarak da yapılabilirALINTI
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.