Tübyaz Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tübyaz TarifiMALZEMELER 4 Patlıcan 200 gr Beyaz Peynir 3 Yumurta 1 Domates 7-8 Dal Kıyılmış Maydanoz 4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ 4 Yemek Kaşığı Galeta Unu 1 Çay Kaşığı Hindistancevizi Rendesi Tuz KarabiberHAZIRLANIŞI Patlıcanları kabuklarıyla uzunlamasına ortadan ikiye keserek kaynar tuzlu suda 5 dakika haşladıktan sonra iyice süzülmesini sağlayın Patlıcanları yağlanmış tepsiye dizin Kaşıkla ortalarındaki etli kısmı hafifçe alın![]() Patlıcan içlerini ince ince kıyarak bir kaseye alın Ezilmiş beyaz peynir yumurta kıyılmış maydanoz rendelenmiş domates sıvıyağ tuz karabiber ve hindistancevizi rendesini iyice karıştırın![]() Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun Üzerlerine galeta unu serperek 180 derece ısıtılmış fırında pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|