Susuz Helva Tarifi - Susuz Helva Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Susuz Helva Tarifi - Susuz Helva YapılışıSusuz Helva Tarifi - Susuz Helva Yapılışı - Susuz Helva Nasıl Yapılır? MALZEMELER 125 gr tereyağı1/2 subardağı sıvıyağ 3 bardak un 200 gr kadar ceviz 1 bardak şeker YAPILIŞ -Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alın teflon tarzı bir tencere kullanırsanız işiniz daha kolay olur![]() Unu ekleyin ve kavurmaya başlayın un tamamen göz kararı ekleniyor yağın kaldıracağı bir miktar için bu ölçü yeterlidir sanırım ama gerekirse biraz daha un ekleyebilrsiniz![]() ![]() -Un helvası yapar gibi unu iyice kavuruyoruz bu aşama biraz sabır gerektirir haberiniz olsun Unun iyice kavrulduguna emin olunca cevizin yarısını döverek ekleyin ve 1-2 dk daha kavurun![]() -Tencereyi ocaktan alın ve bir süre bekleyin 4-5 dk kadar-Şekeri ekleyin güzelce karıştırın![]() -Bir servis tabağına veya Burcunun yaptığı gibi tek kişilik porsiyonlar olarak kağıt kalıplara ayırın ve üzerini cevizle süsleyin Sıcak servis yapın![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
|
|
|