![]() |
Kur’An Ve Sünneti İnkâr |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur’An Ve Sünneti İnkârSual: Peygamberin hadislerine niye bu kadar önem veriyorsunuz? CEVAP Allahü teâlâ, Resulüne Kur’anın açıklamasını, hüküm koymasını emredip, iman, itaat ve Kelime-i şehadette de Resulünü kendisiyle birlikte bildiriyor: (Kur’anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik ![]() (İhtilaflı şeyleri insanlara açıklayasın ve iman eden bir kavme de hidayet ve rahmet olsun diye bu Kitabı sana indirdik ![]() (İhtilaflı bir işin hükmünü Allah’tan [Kur’andan] ve Resulünden [Sünnetten] anlayın!) [Nisa 59] (Aralarındaki anlaşmazlıkta seni hakem tayin edip, verdiğin hükmü tereddütsüz kabullenmedikçe, iman etmiş olmazlar ![]() (Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz ![]() (O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar ![]() (Kendilerine kitap verilenlerden, Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram ettiği şeyi haram tanımayan ve hak dini [İslamiyet'i] din edinmeyen kimselerle; zelil bir halde kendi elleriyle [boyun eğerek] cizye verinceye kadar savaşın ![]() (Allah’a ve ümmi nebi olan Resulüne iman edin!) [Araf 158] (Allah’a ve Resulüne itaat edin!) [Enfal 20] (Resulullahta sizin için [uyulması gereken] güzel örnekler vardır ![]() (Allah’a ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için de çılgın bir ateş hazırladık ![]() (Allah, dilediğine hikmeti verir ![]() ![]() (Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir Resul gönderdik ![]() İmam-ı Şafii, (Bu âyetteki hikmet, Sünnettir ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki yazıda, yalnız Kur’an diyenlerin, Kur’ana inanmadıklarını, Kur’an ve Sünneti kabul etmedikleri için kâfir olduklarını âyetlerle bildirmiştik ![]() Bu konudaki hadis-i şerifler de şöyledir: (Cebrail aleyhisselam, Kur’an ile beraber açıklaması olan sünneti de getirmiştir ![]() (Bana Kur’anın misli kadar daha hüküm verildi ![]() ![]() (Yalnız Kur’andaki helal ve haramı kabul edin diyenler çıkar ![]() ![]() (Bana uyan cennete girer, bana isyan eden ise giremez ![]() (Bir zaman gelir “Kur’andan başka şey tanımam” diyenler çıkar) [E ![]() (Kur’ana ve sünnete uyan hiç sapıtmaz ![]() (Sünnetimden yüz çeviren benden değildir ![]() (Bir zaman gelir, beni yalanlayanlar çıkar ![]() ![]() ![]() (Sünnetimi öldürüp dini bozmaya çalışanlara lanet olsun ![]() (Ümmetim bozulunca, sünnetimi ayakta tutana şehit sevabı verilir ![]() (İhtilaflar çıkınca, sünnetime ve hulefa-i raşidinin sünnetine sımsıkı sarılın!) [Tirmizi] (Bize yalnız Kur’andan söyle) diyen birine, İmran bin Husayn hazretleri: (Ey ahmak! Mesela Kur’anda, namazların kaç rekat olduğunu bulabilir misin?) dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|