Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamurişleri, hazirlarken, kek, pasta

Kek, Pasta Ve Hamurişleri Hazirlarken...

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kek, Pasta Ve Hamurişleri Hazirlarken...




Çikolatalı kek: Evde hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman çikolataya biraz da tereyağı katınYağ, çikolatayı yumuşatır ve işinizi kolaylaştırırÜstelik keke ayrı bir lezzet verir
Kolay çırpmak için: Pasta, kek ve tart hazırlarken margarin yada tereyağını birkaç saat önce buzdolabından çıkarırsanız, oda sıcaklığında yumuşayacağı için daha kolay çırpabilirsiniz Ayrıca tereyağı ve margarini krema haline gelene dek çırpmanız gerektiğinde yağ hemen donuyorsa, çırpma kabını önceden sıcak su ile çalkalayarak ısıtmanız gerekir
Tart hamuru açarken: Verilen malzemeye rağmen tart hamurunuz tutmadı mı? İşte nedeni: Tart hamuru açarken, merdaneye yapışmaması için kullandığınız un hamurun kıvamını bozup, sertleşmesine neden olur Bunu önlemek için tart hamurunu naylon bir poşetin içine içine koyun Hamuru, torbanın üzerinde merdaneyi yuvarlayarak açın Böylece hem tart hamurunun düzgün açılmasını hem de un eklenmediği için daha gevrek olmasını sağlayabilirsiniz
Meyveler dibe çökmesin: Meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una ya da nişastaya bulayıp bir süre bekletin Ve ondan sonra meyveleri kek harcına katın Böylece hem kekiniz daha lezzetli, hem de meyveler eşit dağolmış olur
Yumurta sarısını ayırmak için: Genellikle pasta ve börek yaparken yumurtanın sarısını akından ayrı kullanmanız gerekir Yumurtayı altında bir kap olan, orta boy bir huninin içine kırarsanız, yumurta akı huniden akar, sarısı ise hunide kalır Böylece kolaylıkla yumurta sarısını akından ayırmış olursunuz Yalnız yumurtanın bayat olmamasına dikkat edin Çünkü bu işlemi yaparken bayat yumurtanın sarısı patlayabilir
Vanilya kokusu: Sütlü tatlılara vanilyanın kokusunun ve tadının nasıl yakıştığını biliriz Tatlının çekiciliğini arttıran vanilyanın kokusunu daha iyi hissedebilmek için işte size küçük bir ipucu: Vanilyayı tatlının içine ateşte iken değil, ocaktan indirir indirmez ekleyin
Pasta süslerken: Lezzetli bir pasta hazırlamak kadar, süslemek de çok önemlidir En çok da özel günlerde pastaların daha gözalıcı olmasına dikkat edilir Siz de kendi pastanızı kendiniz yapıyorsanız, üzerini süslerken çeşitli reçelleri hafifçe sulandırıp sos olarak kullanabilirsiniz
Mayalı hamur hazırlarken: Mayalı hamurun daha kolay yoğrulması için, mayaya bir miktar ayçiçekyağı ilave edebilirsiniz Eğer hamura haşlanmış iki adet patates ilave ederseniz, hamurun gevşek olmasını sağlamış olursunuz Bu arada patateslerin sıcak olmamasına da dikkat etmelisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.