![]() |
Abdest Duaları |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Abdest DualarıABDEST DUÂLARI Abdest alacak kimse “Eûzü-Besmele” çektikten sonra ellerini yıkarken şöyle der: اَلْحَمْدُ للهِ الَّذِى جَعَلَ الْمَاءَ طَهُورًا وَ جَعَلَ الْاِسْلاَمَ نُورًا “Yüce Allah’a hamdolsun ki, suyu temizleyici ve İslâm’ı nûr yapmıştır ![]() Ağzına su verirken; اَللَّهُمَّ اسْقِنِى مِنْ حَوْضِ نَبِيِّكَ كَأْسًا لاَ اَضْمَأُ بَعْدَهُ اَبَدًا “Allah’ım! Peygamberinin Kevser havuzundan bana öyle bir kâse içir ki, ondan sonra asla susamayayım ![]() Burnuna su verirken; اَللَّهُمَّ اَرِحْنِى رَايِحَةَ الْجَنَّةِ وَ ارْزُقْنِى مِنْ نَعِيمِهَا “Allah’ım! Bana cennet’in kokusunu koklattır ve cennet ni’metlerinden beni rızıklandır ![]() Yüzünü yıkarken; اَللَّهُمَّ بَيِّضْ وَجْهِى بِنُورِكَ يَوْمَ تَبْيَضُّ وُجُوهٌ وَ تَسْوَدُّ وُجُوهٌ “Allah’ım! Bazı yüzlerin aklanacağı ve bazı yüzlerin kararacağı günde benim yüzümü ak yap ![]() Sağ kolunu yıkarken; اَللَّهُمَّ اَعْطِنِى كِتَابِى بِيَمِينِى وَ حَاسِبْنِى حِسَابًا يَسِيرًا “Allah’ım! Kitabımı sağ elime ver ve benim hesabımı kolay yap ![]() Sol kolunu yıkarken; اَللَّهُمَّ لاَ تُعْطِنِى كِتَابِى بِشِمَالِي وَ لاَ مِنْ وَرَاءِ ظَهْرِى وَ لاَ تُحَاسِبْنِى حِسَابًا شَدِيدًا “Allah’ım! Kitabımı soldan ve arka tarafımdan verme ve beni zor bir hesaba çekme ![]() Başını meshederken; اَللَّهُمَّ غَشِّنِى بِرَحْمَتِكَ وَ اَنْزِلْ عَلَىَّ مِنْ بَرَكَاتِكَ “Allah’ım! Beni rahmetinin içine koy ve üzerime de bereketlerinden indir ![]() Kulaklarını meshederken; اَللَّهُمَّ اجْعَلْنِى مِنَ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ اَحْسَنَهُ “Allah’ım! Beni, hak sözü işitip de onun en güzeline uyanlardan eyle ![]() Boynunu meshederken; اَللَّهُمَّ اَعْتِقْ رَقَبَتِى مِنَ النَّارِ “Allah’ım! Boynumu cehennem ateşinden âzâd et ![]() Ayaklarını yıkarken; اَللَّهُمَّ ثَبِّتْ قَدَمَىَّ عَلَى الصِّرَاطِ يَوْمَ تَزِلُّ فِيهِ الاَقْدَامِ “Allah’ım! Bir takım ayakların kayacağı günde, ayaklarımı sırat köprüsü üzerinde sabit eyle ![]() Abdest bittikten sonra, kıbleye karşı ayakta, abdest suyundan biraz içip şöyle duâ eder; اَللَّهُمَّ اجْعَلْنِى مِنَ التَّوَّابِينَ وَ اجْعَلْنِى مِنَ الْمُتَطَهِّرِينَ “Allah’ım! Beni, çok tevbe edenlerden ve çokça temizlenenlerden eyle ![]() Daha sonra üç defa Kadir sûresini okur ![]() |
![]() |
![]() |
|