![]() |
Hamsinin İyisi Nasıl Anlaşılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsinin İyisi Nasıl Anlaşılır?"Taze hamsi şu özelliklere sahip olmalı; Öncelikle gözler saydam, parlak ve içeriye çökmemiş, solungaçlar parlak kırmızı renkte olmalı, balık suya bırakıldığında dibe çökmemeli, pulları parlak ve gergin olmalı ![]() Elinize aldığınızda kuyruğu sert durmalı, parmakla bastırdığınızda bir çukur oluşmamalı ![]() ![]() Plastik bidonlar petrolden yapılmıştır ![]() ![]() Hamsi muhafaza etmenin en ideal yolu, içerisini temizledikten sonra derin dondurucuda muhafaza etmektir ![]() ![]() Fakat halkımızın büyük çoğunluğu hamsiyi yağda kızartarak yer ![]() Hamsi tava yapacaksak, yağ olarak da Zeytin yağ veya tereyağı tercih edilmelidir ![]() ![]() ![]() Omega-6 yağ asitlerine de vücudumuzun ihtiyacı vardır ![]() ![]() Hamsiyi Limon sıkarak yiyin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|