![]() |
Zeytinyağlı Yemeklerin Lezzet Sırları... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Yemeklerin Lezzet Sırları...Zeytinyağlı Yemeklerin Lezzet Sırları ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlı Yemeklerin Lezzet Sırları Zeytinyağlı yemek yaparken mümkün olduğunca az suyla ve kısık ateşte pişirmek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlı yemekleri pişirirken kararmamasını istiyorsanız, pişirmeden önce sebzeleri limonlu suda bekletin ve yemek piştikten sonra kapağını soğuyana kadar açmayın ![]() Pişirme esnasında zeytinyağlılara ekleyeceğiniz şeker ve sarımsak, yemeklerinize lezzet katar ![]() Zeytinyağlı yemeklerinizi pişirir pişirmez değil de bir gün beklettikten sonra ikram ederseniz daha lezzetli olur ![]() Zeytinyağlı yemek yaparken, kullanacağınız sebzelerin daha parlak görünmesini istiyorsanız, tencerenizin içini tuz ve limonla ovabilirsiniz ve servis esnasında üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz ![]() Zeytinyağlı yemek pişireceğiniz zaman yemek için gerekli yağın yarısını pişirme aşamasında kullanın ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlı dolmaya kattığınız pirinç, fıstık ve baharatı kavurduktan sonra tencerenin kapağını hemen kapatıp 10 dakika demlendirin ![]() ![]() Zeytinyağlı yemek yaparken tencerenin dibinin tutmamasını istiyorsanız sebze yapraklarının saplarını tencerenin dibine kafes şeklinde dizip yemeği üzerine koyun ![]() Zeytinyağlı sarma yaparken iç malzemeyi kavurduktan sonra tencereyi ocaktan alıp, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze naneyi en son ilâve edin ![]() ![]() ![]() Barbunya pilâki, çok sulu olursa, içine bir miktar kıyılmış ceviz katabilirsiniz ![]() ![]() Zeytinyağlı enginar yaparken, önce zeytinyağını 1 tatlı kaşığı unla kavurup diğer malzemeleri sırayla katın ![]() |
![]() |
![]() |
|