![]() |
Cihad Ne Demektir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cihad Ne Demektir?Ahmet Mekki Efendi, fazilet sahibiydi ![]() Sözleri, herkes için pek çok faideliydi ![]() Birgün, bazı gençlere buyurdu ki: (Müslüman, Hem din ve imanını korumalı her zaman ![]() Hem de, Hak teâlâya inanmayan insanlar, Hakkında, hiç sevgisi olmamalıdır zinhar ![]() Ama, o sevmediği kimselere de, yine, Yani kâfirler ile, bid’at sahiplerine, Bir kötülük ve zulüm asla yapmamalıdır ![]() Onlara, tatlı dille nasihat yapmalıdır ![]() Böylece, onların da ebedi cehennemden, Kurtulmaları için, çalışmalıdır aynen ![]() Çünkü islamiyet’in gelmesinin gayesi, Cehennem ateşinden kurtarmaktır herkesi ![]() (Cihad) da, cahil olan ana ve babaların, Veya sırf dünya için uğraşan papazların, Yahut zalim şeflerin, eza cefa ettiği, Zulüm, baskı altında aldatıp inlettiği, Zavallı insanları, o zulüm ve küfürden, Kurtarıp, saadete kavuşturmaktır hemen ![]() Yani o insanları, güç ve zor kullanarak, İman saadetine kavuşturmaktır cihad ![]() Başka bir ifadeyle, küfür, zulüm, işkence, İçinde, karanlığa iteklenmiş bir nice, İnsanları, o zalim diktatör ve şeflerin, Baskıları altından kurtarabilmek için, Yüce islam dinini, onlara anlatmaktır ![]() Bu yolda, can ve malla fedakârlık yapmaktır ![]() Yani o insanları, Cehennemden kurtarmak, Ve ebedi olarak Cennete kavuşturmak, Maksat ve gayesiyle, emr-i maruf yapmaktır ![]() Böylece, Rabbimizin rızasına varmaktır ![]() Cihad, bu demekse de, bunu fertler yapamaz ![]() Bu cihad hizmetini, hükümet yapar esas ![]() Bunu, fertler yapmaya kalkışırsa eğer ki, Buna, fitne çıkarmak denilir elbette ki ![]() Eğer başkalarına saldırırlarsa fertler, Cihad değil, barbarlık olmuş olur bu sefer ![]() Cihad'a katılmazsa eğer ki bir müslüman, Onlara, dua ile yardım eder o zaman ![]() Kâfirler, cihad ile, zulümden kurtularak, İman ve islam ile şereflenirler ancak ![]() Cihad ile, islamı duymayıp bilmeyenler, İman edip, ebedi saadete ererler ![]() Ve cihad sayesinde, mahşerde, hiçbir kâfir, (Ben islamı duymadım) hiç diyemeyecektir ![]() (İslamı işitseydim, iman ederdim) diye, O gün, olmaz hakları böyle bir şey demeye ![]() Yani cihad, islamda büyük bir ibadettir ![]() Ve bütün insanlığa iyilik ve rahmettir ![]() |
![]() |
![]() |
|