![]() |
İsyan Yağmurlarında İslanmaktayım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsyan Yağmurlarında İslanmaktayımBir yağmur yanaşıyor gönlümün iskelesine… Yağmur damlalarının sesi haykırışlar gibi yüreğimi acıtıyor bugünlerde ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerini,sözlerini,dev gülüşlerini ve boşver demelerini… Bakışlarını,hüznünü,neşeni ve bana ben katışlarını unutmadım… Unutamadım ![]() ![]() Gönlümdeki yağmura şimdi rüzgarda eşlik etmekte ![]() ![]() Yağmur yalnızlık kokusu getiriyor,rüzgar sensizlik esiyor… Saatime yüzünü kazıdım ![]() ![]() Yelkovanım sana beş var,akrebim seni yirmi geçiyor ![]() ![]() Çok uzun zamandır zamansız yaşıyorum ![]() ![]() Zamanlarım fırtınalı denizlerde, zamanlarım gökyüzünde derinlerde ![]() ![]() Deniz dalgaları hırçın bu saatlerimde ![]() ![]() Dalgalar dev kayalara vuruyor düşüncesizce ![]() ![]() Her kükreyen dalga sesinde senin binbir sesin aklımda ve kulaklarımda ![]() ![]() ![]() seni baştan başa sen yapan sesin veda edişe beşe kala… En son kalan bendeki sen… Gökyüzü renklerim fırtınalı bu saatlerde ![]() ![]() Mavi ile gri savaşıyor fütursuzca ![]() ![]() Paletimde birbirine karışıp kayıp oluşa karışan renklerimde senin binbir yüzün, Gözlerimde ve hafızamda sen ![]() ![]() Seni sen yapan bakışın veda edişi yirmi geçe… En son kalan bendeki sen… Özledim seni ![]() ![]() Özledim bendeki seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen yanımdayken konuşamamayı, sen yanımdayken gözlerimi gözlerinden alamamayı, sanki zamanın kavramını yitirişini, herşeyin başka başka anlamlar taşıdığı anları özledim ![]() ![]() Seni sen yapan,bizi biz yapan anları ve mekanları unutmadım ![]() ![]() Aşkımızın başkentini unutmadım ![]() ![]() ![]() Unutamadım… Hiçbirşey,hiçbir insan koparamadı beni bu şehirden… Ama bir gerçek var şimdi aramızda ![]() Sesizce,farkettirmeden aramıza giren ![]() ![]() Sesiz yüksek duvarlar ören ![]() ![]() Seni benden uzaklaştıran,beni karanlık düşlere iten ![]() ![]() Ne olduğunu anlayamadığım ve senin nedeni açıklayamadığın ![]() ![]() Hiçbir sorumum cevabı yok… Hiçbir duygu kayıbolmaz durduğu yerde, hiçbir savaşta kayıbolmaz tarih yapraklarından ![]() ![]() Hatıralarımdan silinmeyen sen gibi ![]() ![]() Bana bir açıklama borcun var en azından ![]() ![]() Birşey söyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama konuş gerçekler ne kadar acı olsada ![]() ![]() ![]() Senin tek savaşın kendinle,kendinde bugünlerde… Düşün, ama mutlaka düşün,bari yüzleş kendi gerçekliğinle… Tekrar tekrar geçir herkesi tek tek anılarının süzgeçinden ![]() Mutlaka vardır en azından bir vefa borcun tarih saydıklarından… Saklandığın boşlukta değil hayat, gizlendiğin korkularında senin ![]() ![]() Boşluğuna sarıldıkça büyür bütün korkuların, sen o kendi boşluğunun yanı başına gizlenensin… ![]() Nefret sevginin ta kendisidir bazen ![]() ![]() Ayrılık da sadakatın ödülüdür bazen ![]() ![]() Bazen yarınlar dündür,bazen dünler bugün ![]() ![]() Ama zaman dün ile yarınlar arasındaki süreyi yaşayanlara aittir ![]() ![]() İnsanlar ise vefa ve sevgi ile anılanlara… Yüreğimde yine yağmur yağıyor ![]() ![]() yine lacivert-siyah gecem yalnızlığıma yar ![]() ![]() Yine şehrimin kımızı-siyah sokakları bana dar ![]() ![]() Hayallerimin üzerinde sert-soğuk rüzğar ![]() ![]() Gönül mevsimimde ise hüzüne davet var… Biter bu yağmur bir gün elbet… Hep benle beraber unutamadıklarım,bulamadıklarım… Saçlarımda hala rüzgar, yüreğimde hala sevdam var… |
![]() |
![]() |
|