Baba Bu Şiir Sana... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baba Bu Şiir Sana...bir bebeğin minik elleriyle dokunuşunu kıskandım, sana dokunamadım baba ![]() ![]() bir çocuğun pervasızca sarılışını kıskandım, sana sarılamadım baba ![]() ![]() sevgisini haykıran çocukları kıskandım, 'seni seviyorum ' diyemedim baba ![]() ![]() gölge olan kanatları kıskandım, ben güneşte yandım baba ![]() ![]() şeker yiyen çocukları kıskandım, hiç şeker yiyemedim ki baba ![]() ![]() babaya kenetlenen elleri kıskandım, ellerim acıdı baba ![]() ![]() uyurken masal dinleyen çocukları kıskandım, benim masalım olmadı hiç baba ![]() ![]() ilk aşk,ilk heyecan babayla yaşanırmış, yüreğim dağlandı baba ![]() ![]() çocukluğunu doyasıya yaşayanları kıskandım, ben çocukken büyüdüm baba, çocukken ![]() ![]() büyürken, altın bileziğim dediğin dürüstlüğün, erdemin rehberim oldu, yönümü ararken hayat yolun da şaşmadan, Şaşırmadan ![]() ![]() sana layık olmanın onurunu yaşarken, taşmadan taşırmadan ![]() ![]() can acıtan yokluğun da Yürüyorum sensiz ![]() ![]() ne olurdu, sevginin bir dokunuş olduğunun ayırdında haykırsaydık, yaşasaydık en masum sevgileri, baba- kızın sarmalanışın da ![]() ![]() töre dedin, gelenek görenek dedin ![]() ![]() şu dedin bu dedin, gizledin, esirgedin en güzel duyguları! ![]() biliyorum sevdiğini! tıpkı,seni sevdiğim gibi ![]() ![]() geceleri üstüm örtüp okşadığın saçlarımı Biliyorum ![]() ![]() sevgiyle yüzümü seyrederken tanrı'ya yakardığını, ama ![]() ![]() ne olur, çabuk büyümeseydim! ![]() ![]() şımarıp dokunup sana doysaydım baba ![]() ![]() sevgine şevkatine hasret bırakmasaydın! ![]() ellerimi ellerinde tutsak etseydin baba! Keşke! ![]() ![]() geç kaldım, geç kaldık, geç bulup tez yitirdiğim, doyamadığım babam! ![]() ![]() bir kerecik 'babacığım' diyemediğim babam ![]() ![]() kollarımı boynuna saramadığım babam ![]() ![]() övüncümsün gururumsun ![]() ![]() kara toprağın bağrın da rahat uyu sen Baba ![]() ![]() ![]() ALıntıdır ![]() ![]()
|
|
|
|