Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
japonya

Japonya - Japonya

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Japonya - Japonya

Japonya - Japonya[/b]

JaponyaDunyanin en ilginc ulkelerinden ve kulturlerinden biridir Adalardan olusan bu ulkenin kendine has bir psikolojisi vardirHayat denizle beraber baslar ve devam eder orada Yemekler balik agirliklidir Japonya`ya ilk 1991 yilinda gitmistim Istanbul`a faks gonderen Japon firma bizi Limuzin ile havaalanindan otele gidecegimizi yazmistiBiz daha Tokyo gorunmeden havaya girmistik bile)) Ucagimiz Hong kong`dan hareket etmisti Ucakta ben walkman takmis muzik dinliyordum Yanimda Hasan agabey bir ara bir hanim ile konusmaya baslayinca sasirip kulakligi cikardim kulagimdanHasan abim ingilizce bilmiyor ama nasil olur ki sakir sakir konusuyordukulak misafiri olunca Turk bayan oldugunu anladimKadin Hasan abiyi biyigindan tanimis ve Turkmusunuz? diyerek sohbete baslamisti) Simdi size belki ne var bundadiyebilirsiniz ama 1991 yilinda oyle pek Turk yolcu yoktu uzakdogu hattinda bugunku gibi Ilginc bir aniydi o bizim icinYol boyu sohbet ettik ve en sonunda indik Tokyo`yaHavaalaninda bizi bekleyen Limuzin`i aramaya basladikAma elimdeki faksi information bolumune gosterdigimde maalesef sok olmustum cunku Limuzin denilen Otobusten baska birsey degildi)))) Megerse havaalani-otel transferi yapan bu tip otobuslerin genel adi limuzin imis Tokyo havaalani ile sehir merkezi arasinda sakin aklinizdan taksiyi gecirmeyin bileHerhalde hayatinizin en pahali taksi yolculugunu yasama zevkini yasarsiniz bu sayedeGecenin bir saatinde Otelimize ulastikOtel demek ne kelime, saray sankiLe Meridien Tokyo oteligecesi de 300 dolarcikAma diyebilirim ki kaldigim en guzel otellerden birisiydi bu otelBulundugumuz semt Shinogawa idi Sabah kahvalti sonrasi ticari gorusmemizi yaptiktan sonra ogle yemeginde ne yiyecegimizi sordular biz de balik dedikve gitik bir balik lokantasina Once corba geldikabuklu midye corbasiittik kenara, yiyemedik ikinci olarak istakoz geldionu da yiyemedikucuncu olarak acaip bir balik geldi o da yenmedi klasik ac karinla ayrilip lokantadan gidip hamburger bulup atistirdikAksamustu dolasmaya ciktikTokyo kulesini gorduk, alisveris merkezlerini gezdik, dunyaca unlu Shinjuku markete gittik Daha 1991 yilinda bugunlerde ulkemize yeni yeni gelmeye baslayan MD disketcalarlar vardi oradaInsanlar robot yapiyorlardi parcalarini satinalip Bosuna demiyorlar Japonya teknoloji devi diyeInsan orada daha iyi anliyor bunuSokaklarda dolasirken ilgimi ceken sey herkesin SUMO gures musabakalarini kacirmamasiydiInsanlar transa gecerek seyrediyordu bu maclariDev ekranlardan veriliyordu maclar Biliyorsunuzdur sumo gurescileri halk arasinda cok seviliyor Japonya`daJaponya boyle cok gelismis bir ulke olarak dunyada adini duyururken ilginc tezatlar da olmuyor degilMesela dunyaca unlu Tokyo metrosunda evsiz insanlar gordumKarton kutular icinde yasiyor bu insanlar Japonya`da hayat gercekten cok pahaliDunyanin en cok gezen insanlari Japonlar ve bunun nedenlerinden birisi de seyahat ederek para biriktirmeleri Bir japon`un yurtdisinda harcamalari yurticinde harcamalarina gore daha az tuttugu icin para biriktirmek icin yurtdisinda kalmayi tercih ediyorlar Bu da gercekten ilginc bir nokta bizim icinJaponya`da bircok kacak Turk iscisi mevcut Pasaportunuzda Fatsa dogumyeriniz ise biraz zor girersiniz Japonya`ya cunku yakalanan neredeyse kacak iscilerimizin bircogu bu yore insani oldugu icin Turklere vize olmamakla beraber Fatsalilara var))) Birkac arkadasimi geri cevirdiklerini hatirliyorumAlisveris yaparken buyuk bir alisveris merkezinde ilgimi ceken bir seyle karsilastim Cok pahali bayan kiyafetleri satan bir yere gitmistik Bir etegin etiketine baktim, gozlerim faltasi gibi acildiMade in Turkey yaziyorduHayatimda bu kadar sevindigim ve mutlu oldugum nadirdir Gururlandim Japonlar uzakdogulular tarafindan 2 Dunya savasindaki saldirilarindan dolayi fazla sevilmiyorlar Bunun yaninda uzakdogu ulkelerinin neredeyse tamamiyla ticari iliskiler icinde olan Japonya`yi elden kacirmamak icin de ellerinden geleni yapmaya calisiyorlarSeyrettigim bircok Cin filminde konu Japon dusmanlara karsi kazanilan zaferler uzerine idiTokyo sokaklari acaip kalabalik oldugu icin insanlar sokaklarda hizla yururken birbirine carpmamak icin ilginc bir bulus yapmislarElleri ile gidecekleri yonu isaret ederek size carpmamaya calisiyorlar Kafasi onunde giden bir Japon`a carpmamak icin elinin isaret ettigi yone dikkat etmeniz yeterli oluyorMetroda giderken ilgimi ceken bir konu genclerin neredeyse buyuk bir bolumunun cizgi romanlar okumasiydiAnsiklopedi kalinligindaki bu cizgi romanlari bircok gencin elinde gordum Bizim Teksas Tommiks romanlarina benzemiyor bunlar cunku hep uzaylilar hep olaganustu guclerin savasi uzerine bu kitaplarUnutmadan Pokemon cilginligi da Japonlardan geliyorJaponya seyahatlerimden birinde cocuklarin bayramina denk gelmistimBu bayram 3-5-7 yas cocuklarin bayrami sayiliyor ve anneler kimonolariyla cocuklar da kimonolariyla dolasiyordu sokaklardagoruntu gercekten cok sevimliydiJaponya`da yasam kolay degilEvler cok pahali, Ziyaret ettigim bir arkadasin evi 45 m2 idi Bu arkadas zenginlik bakimindan oldukca zengin olmakla beraber Japonya ev fiyatlarinin astronomik olmasi yuzunden boyle bir evde oturuyordu Hatta Japon arkadaslarimdan birisi su anda Istanbul`da yasiyor ve geri donmeyi dusunmedigini soyluyor Tokyo`ya Insana ilginc geliyorBizi teknolojide onlara ulasma hayalindeyiz, onlar insan olduklarini anlamak icin Turkiye`ye geliyorlar Galiba bazi seyleri hicbir zaman anlayamayacagizJaponya gercekten ilginizi cekecek bir ulkeBir cok konuda hayat felsefenizi degistirecegine eminim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com