Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitim, sitesi, tsk, vakfı

Tsk Eğitim Vakfı Sitesi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tsk Eğitim Vakfı Sitesi

Türk Silâhlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı, zamanın Devlet Bakanı ve Milli Savunma Bakanı Vekili Şemi ERGİN tarafından 16 MART 1957 tarihinde kurulmuştur Vakfın noterde düzenlenen kuruluş senedinin akdinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Nurettin AKNOZ ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Sadık ALTINCAN şahit olarak hazır bulunmuşlardır

VAKFIN AMACI

Türk Silâhlı Kuvvetlerinde görevli subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile bunlardan emekli olan ve şehit düşenlerin çocukları ve kardeşleri ile şehit erbaş ve er çocuklarının ve kardeşlerinin eğitim ve öğretimi için yurt imkanı sağlamaktır Halihazırda Yurt içinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde 18 yurt ile hizmet yürütülmektedir

İstanbul Haydarpaşa Öğrenci Yurdu 14 Ekim 2006 tarihinde hizmete girmiştir Ayrıca İstanbul Avrupa yakasında yeni yurt açılması planlanmaktadır

VAKFIN KURULUŞ SERMAYESİ

Vakıf 16 MART 1957 tarihinde 52000 (Elliikibin) Türk Lirası sermaye ile kurulmuştur Vakfın şuanki sermayesi 26000000 YTL'dir

VAKFIN YÖNETİM ORGANLARI

Türk Silâhlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı; en yüksek karar organı olan Vakıf Mütevelli Heyeti, İdare ve icra organı olan Vakıf Yönetim Kurulu ile Mütevelli Heyeti adına Vakfın faaliyet ve hesaplarını denetleyen Denetim Kurulundan oluşmaktadır

Ayrıca Vakıf Yönetim Kurulu adına Vakfın faaliyetlerini ve çalışmalarını yürütmek üzere kurulmuş Genel Müdürlük teşkilatı bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com