![]() |
Tsk Eğitim Vakfı Sitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tsk Eğitim Vakfı SitesiTürk Silâhlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı, zamanın Devlet Bakanı ve Milli Savunma Bakanı Vekili Şemi ERGİN tarafından 16 MART 1957 tarihinde kurulmuştur ![]() ![]() VAKFIN AMACI Türk Silâhlı Kuvvetlerinde görevli subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile bunlardan emekli olan ve şehit düşenlerin çocukları ve kardeşleri ile şehit erbaş ve er çocuklarının ve kardeşlerinin eğitim ve öğretimi için yurt imkanı sağlamaktır ![]() ![]() İstanbul Haydarpaşa Öğrenci Yurdu 14 Ekim 2006 tarihinde hizmete girmiştir ![]() ![]() VAKFIN KURULUŞ SERMAYESİ Vakıf 16 MART 1957 tarihinde 52 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VAKFIN YÖNETİM ORGANLARI Türk Silâhlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı; en yüksek karar organı olan Vakıf Mütevelli Heyeti, İdare ve icra organı olan Vakıf Yönetim Kurulu ile Mütevelli Heyeti adına Vakfın faaliyet ve hesaplarını denetleyen Denetim Kurulundan oluşmaktadır ![]() Ayrıca Vakıf Yönetim Kurulu adına Vakfın faaliyetlerini ve çalışmalarını yürütmek üzere kurulmuş Genel Müdürlük teşkilatı bulunmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|