08-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tiesto Röportajı
Bir zamanların Allure u, Da Joker i, DJ Limited i, Passenger ı bugün binlerce kişiye çalan Tiesto â??Silence remiksi ile ortayı kasıp kavuran Hollandalı, birçok kez geldiği İstanbul u yeniden sallamaya hazırlanıyor
Televizyonda sizi çok gördüm ama henüz hiçbir canlı performansınızda bulunamadım Bence tekno/elektronikanın en güzel yanlarından biri, müziğin tadını almak için sahneye çok yakın olmak gerekmediğinden, sayıları 30,000 kişiye kadar çıkabilen kitlelere konser vermek Buna katılıyor musunuz?
DJ setini alıp canlı performansın büyülü öğelerini biraraya getirince, konser bir şov haline geliyor DJ Tiesto ve sanatçı Tiesto kimliğimi kaynaştıran da ortaya çıkan bu bileşim ve arka plandaki renkli ekran oluyor
Ne çalacağınıza kalabalıktan ilham alarak karar verdiğinizi söylüyorsunuz Yani bir bakıma izleyici ile sürekli bir etkileşim içindesiniz Seyircinin ne istediğini bir bakışta anlayabiliyor musunuz? Peki sizin ruh haliniz programınızı ne kadar etkiliyor?
Benim ilkem, seyirciden aldığım enerjiyi onlara mümkün olduğu kadar geri vererek ahenkli bir bütün oluşturmaya çalışmak
Brezilya İpanema Sahillerinde verdiginiz konser, tam 250,000 kişi topladı, yani insanlık tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ikinci kalabalığını! Peki Atinadaki Olimpiyat Açılıs Töreninde konser vermek nasıl bir deneyimdi? Göründüğü kadar çılgın mıydı?
İkisinin de başında çok heyecanlıydım Konserlerin bitiminde ise çok mutlu ve huzurlu Başardım dedim kendi kendime İkisi de benim için unutulmaz şovlar oldu ve bana büyük fırsatlar sundu Yine de her sene daha da zorunu başarmaya çalışıyorum
Bugünlerde herkes DJ oldu i-Podunu eline alan, bir de müzik programı edinen bütün arkadaşlarım DJ ilan ediyor kendini! Ama tabii ki hiç kimse sizin konumunuza yaklaşamaz bile Sizce bir DJi DJ yapan nedir?
Bence kendinizi %100 bu işe adamaya hazır değilseniz DJ olmamalısınız Ama iyi olmanın tek şartı deneyim Gördüğüm kadarıyla insanlar bu işin zaman gerektirdiğini göz ardı ediyorlar çoğu kişi bu işin deneyim gerektirdiğinin farkında degil DJleri DJ yapan ise izleyici kitleler, herhangi bir jüri falan değil Zaten böyle de olması lazım
üç sene boyunca DJ Magazinein bir numaralı DJi ve olimpiyatlarda çalan ilk DJ olmanız, pek çok diğer sanatçı, Coca Cola, Reebok, ve hatta Microsoftla ile yaptığınız ortak çalışmalar  Bunların arasından en çok hangisiyle gurur duyuyorsunuz? Peki bu fırsatları arayan siz miydiniz, yoksa onlar mı gelip sizi buldu?
İki şekilde de oldu Ama belli bir yerden sonra size gelen teklifleri değerlendirmek ve ondan sonra karar vermek zorunda kalıyorsunuz
İstanbuldaki hayranlarınızdan ne gibi beklentileriniz var?
Türkiyedeki hayran kitlem beni her zaman çok memnun etti Aramızdaki etkileşim harika ve biletler de her seferinde tükeniyor Konserlere geldiğiniz için çok sağolun Türkiyede her yıl çıkmaya epey istekliyim
Size ün veren trance müzik oldu, ama müziğiniz artık başka tarzları da kapsıyor ï¬u anda nelerden etkileniyorsunuz?
Her yerden seçtiklerimi çalıyorum İnternetten, arkadaşlardan, yapımcılardan bulabildiğim bütün kaynakları kullanıyorum Sonra da bulduklarım arasından kendi çalmak istediklerimi seçiyorum
Tarzınızı Detroit, New Wave, Kraftwerk, progressive rock ve Commodordan oluşan bir karışımın Iron Maidenla kesişmesi olarak tarif edebilir miyiz?
Ben Tiesto tarzı demeyi tercih ediyorum
18 Temmuz
IDTM Arena, Yeşilköy
Biletler Ticketturkte
<br type="_moz" />
|
|
|