Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
derneği, işbirliği, kadın, kuruldu, mardin, mokid, ortak

Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği (Mokid) Kuruldu.

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği (Mokid) Kuruldu.

* Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği (MOKİD) kuruldu

Mardinde kadın sorunlarının çözümüne yönelik faaliyetler yürüten sivil toplum kuruluşları mevcuttur Bunların bir kısmı faaliyetlerini yardım bir kısmı eğitim ve üretim olarak yürütmektedirler Sahada eğitim ve üretim faaliyetleri yürüten kuruluşlar insan kaynağı, finans, kalite, pazarlama konularında sorunlar yaşamaktadır Bu sorunların da ortak olması nedeniyle Mardin Valisi eşleri tarafından bu kuruluşların sorunlarını çözebilecek bir merkez kurulması düşüncesiyle İsveç Büyükelçisi, Merkez ÇATOM, Evren ÇATOM, Latifiye ÇATOM, KA-MER, KEDV ve AÇEVin katıldığı bir toplantı düzenlenmiştir Bu toplantıda bu kuruluşların faaliyetlerini destekleyecek ve güçlendirecek ortak bir merkez kurma fikri, kuruluşların bir arada çalışma ve birbirine destek olma gayreti sebebiyle büyükelçi tarafından olumlu karşılandı ve bunun için hazırlanacak projeye destek verilebileceği büyükelçi tarafından dile getirildi
Bu düşünceyle sözü edilen 6 kuruluşun temsilcileri bir araya gelerek "Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği (MOKİD)" kuruldu Mardin GAP-GİDEMin desteğiyle "Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi Projesi" hazırlanarak İsveç Büyükelçiliğine sunuldu Merkezde danışmanlık-yönlendirme, üretim yapan atölyelerin kapasitesini geliştirmeye yönelik iş eğitimi, kalite, pazarlama, restoran işletmeleri için hijyen, servis gibi eğitimler verilmesi planlanmakta
Bu proje aynı alanda çalışma yapan Sivil Toplum Kuruluşlarının deneyimlerini paylaşma, birbirine destek olma açısından çok önemli bir projedir Ayrıca her kuruluşun mahalle bazında yürüttüğü faaliyetlerin devam ederek bu merkez tarafından güçlendirilmesi amacını taşıması nedeniyle de örnek bir projedir
Seylan Mungan Mardin Merkez ÇATOM Sorumlusu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com